Wednesday, July 8, 2009

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Σε εξέλιξη η μεθόδευση επιβολής της καύσης

  • Επιβεβαιώνονται οι αποκαλύψεις του «Ρ» για τις μεθοδεύσεις ΕΕ, κυβέρνησης και των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τη στιγμή που η οργή των κατοίκων του Γραμματικού από την άγρια καταστολή των κινητοποιησεών τους από τα ΜΑΤ δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, οι αιρετοί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ της περιοχής προσπάθησαν χτες να εκτονώσουν την κατάσταση και να αποπροσανατολίσουν τους κατοίκους της περιοχής, περιορίζοντας το όλο πρόβλημα σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το αν υπάρχουν οι άδειες για τα έργα του ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα όμως, αυτό που αποκάλυψαν και οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και αιρετοί των διαφόρων κομμάτων, είναι πως υπάρχει μεταξύ τους συμφωνία ότι, για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων, πρέπει να προωθηθεί η «λύση» της καύσης των απορριμμάτων, μια μέθοδος που θεωρείται καρκινογόνος και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Χτες το πρωί ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, μαζί με το δήμαρχο Κερατέας Σταύρο Ιατρού και άλλους αιρετούς, βρέθηκαν στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών, ζητώντας να σταματήσει τα έργα, επειδή έχουν λήξει οι άδειες. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Νάκος επεδείκνυε στα κανάλια τα ΦΕΚ, με σημερινή ημερομηνία, που προβλέπουν την ανανέωση των αδειών για τα έργα στο Γραμματικό και Κερατέα. Είναι χαρακτηριστικό όμως, πως όταν χτες το πρωί σε εκπομπή του κρατικού καναλιού αντινομάρχης της Ανατολικής Αττικής ρώτησε τον υφυπουργό κ. Νάκο γιατί δεν εξετάζουν τη λύση εργοστασίου καύσης, η απάντηση που πήρε ήταν ότι και βέβαια την εξετάζουν πλέον και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά!

Αποκαλύπτεται έτσι ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεθόδευση ώστε να παρουσιαστεί και να επιβληθεί τελικά ως μοναδική λύση η πανάκριβη και κυρίως επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων μέθοδος της καύσης.

Αλλωστε, αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δώσει και η ΕΕ, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποκάλυψε ο «Ρ» στις 25 του Απρίλη του 2009 και το οποίο απευθυνόταν στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.

  • Στο μεταξύ, ποινικές διώξεις εναντίον επτά ατόμων, μεταξύ αυτών και στον κοινοτάρχη Γραμματικού, άσκησε χτες ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, σε βάρος του κοινοτάρχη και του οδηγού του, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής ενώ οι υπόλοιποι, που είναι κάτοικοι της περιοχής, βαρύνονται με τις κατηγορίες για εμπρησμό και απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία. [ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Πέμπτη 9 Ιούλη 2009]
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

No comments: