Wednesday, July 8, 2009

Δίωξη κατά του κοινοτάρχη και άλλων έξι



Κάτοικοι του Γραμματικού, κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων, προσπαθούν να εμποδίσουν μηχανήματα να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή ΧΥΤΑ (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε χθες η «μάχη» των σκουπιδιών, καθώς εναντίον του προέδρου της Κοινότητας Γραμματικού κ. Ν. Κούκη και ακόμη έξι ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία η περαιτέρω διερεύνηση της οποίας ανατέθηκε σε τακτική ανακρίτρια.

Παράλληλα, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λ. Κουρής και οι βουλευτές Αττικής κκ. Ντ. Βρεττός (ΠαΣοΚ), Ι. Γκιόκας (ΚΚΕ) και Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ) επισκέφθηκαν χθες τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ι. Σακελλάκο και ζήτησαν την παρέμβασή του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Γραμματικού, όπου εκδηλώθηκαν τα προχθεσινά επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ.

Ειδικότερα, ποινικές διώξεις για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», «ηθική αυτουργία σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» και «αντίσταση κατά της Αρχής» ασκήθηκαν εναντίον του κοινοτάρχη Γραμματικού κ. Ν. Κούκη και ενός ακόμη προσώπου. Και οι δύο απολογήθηκαν χθες σε τακτική ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκαν και πέντε κάτοικοι της περιοχής Γραμματικού που κατηγορούνται για «εμπρησμό» και «απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία». Και οι πέντε ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα. Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάκος, αφού ενημερώθηκε από τον κ. Κουρή και τους βουλευτές για τα όσα συνέβησαν και για τους κινδύνους να οξυνθούν ακόμη περισσότερο οι τόνοι, έκανε γνωστό ότι θα αποφασίσει για τις ενέργειες της Εισαγγελίας αφού μελετήσει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης. Σημειώνεται, ότι στα δικαστήρια της Ευελπίδων έσπευσε να συμπαρασταθεί στον πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού και στους κατοίκους της περιοχής- εκτός από τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής- και η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

No comments: