Friday, October 16, 2009

Το Περιβάλλον στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής

Συντονισμός και στενή συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει δυναμικά στα διεθνή φόρα που αφορούν το περιβάλλον, ενόψει μάλιστα της κρίσιμης διεθνούς διάσκεψης της Κοπεγχάγης, ήταν το μήνυμα που απέστειλε η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των δύο υπουργείων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών συμμετείχαν η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης.

Ο κ. Δρούτσας υπενθύμισε ότι «το περιβάλλον είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση». «Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την απόφασή μας να επιστρέψει η Ελλάδα με έντονη παρουσία στα φόρα που αφορούν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και φορείς μέσα στη χώρα μας για τη διαμόρφωση της μεγαλύτερης δυνατής συμμαχίας ενόψει της Κοπεγχάγης, στην οποία θα συμμετάσχουμε ενεργά υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΕΕ στη συνδιαμόρφωση των οποίων προσβλέπουμε», δήλωσε η κα Μπιρμπίλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης τη σημασία «της στενής συνεργασίας των υπουργείων και όλης της δημόσιας διοίκησης προκειμένου να έχουμε πιο σημαντικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας». Ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι αυτό «είναι δέσμευση της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια στην Κοπεγχάγη για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα είναι να έχει σημαντική παρουσία και να αποφύγει και λάθη του παρελθόντος».

Επανέλαβε και αυτός τη σημασία της συνεργασίας και «με κοινωνικούς φορείς και με το κοινοβούλιο» και σημείωσε ότι «ο πρώτος στόχος είναι να πετύχει η διάσκεψη κορυφής στην Κοπεγχάγη και οι ελληνικές θέσεις να βρεθούν σε καλό σημείο σ' αυτή την παγκόσμια συζήτηση».

No comments: