Friday, October 16, 2009

«Οχι» ΣΥΝ και Οικολόγων για το τσιμεντένιο «τέρας» στον Αξιό


  • «Τσιμέντο να γίνει;» Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και φορείς έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη για την ανέγερση αποθήκης 12 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με την άδεια της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μέσα στο Δέλτα του Αξιού, που προστατεύεται από τη συνθήκη Ραμσάρ κι έχει χαρακτηριστεί «Εθνικό Πάρκο».

«Με άδεια της πολεοδομίας και παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού και του Φορέα Διαχείρισης, εκμεταλλευόμενη την προεκλογική χαλαρότητα, ιδιωτική εταιρεία χτίζει την αποθήκη των 12 χιλιάδων τετραγωνικών, στη Γ' ζώνη του Εθνικού Πάρκου Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός και απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Να σταματήσει αμέσως το «αίσχος» στο Δέλτα του Αξιού ζητούν οι Οικολόγοι. Καταγγέλλουν ότι οι προστατευμένες περιοχές έχουν αφεθεί στην τύχη τους, έρμαια της αδιαφορίας και των εκάστοτε συμφερόντων κι έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους. «Υπολογίζονται σε περίπου 18 χιλιάδες κυβικά μέτρα τα σκουπίδια στο Εθνικό Πάρκο του Αξιού - χάνοντας τον οικολογικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό τους χαρακτήρα», τονίζουν.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που ενημερώθηκε την περασμένη Τετάρτη, ανέθεσε αμέσως την υπόθεση στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, υποδεικνύοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες.

No comments: