Friday, November 6, 2009

Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

http://s.enet.gr/resources/2009-09/kataigida-2-thumb-large.jpg


Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Οι ανέμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο να δείχνει από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά και τα νότια οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

No comments: