Tuesday, December 1, 2009

Το μήνυμα από την Έκθεση Περιβάλλοντος στην Πάτρα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Περιβάλλοντος στην Πάτρα που έγινε το τριήμερο 26- 28 Νοεμβρίου, με θέμα «Η συμβολή της Τοπική Αυτοδιοίκησης στην πράσινη επιχειρηματικότητα. Η Έκθεση αυτή που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρών σε συνεργασία με το Έργο Πολιτών και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι ένας ακόμη σταθμός για την καταξίωση του νέου θεσμού οριζόντιας συνεργασίας των Δήμων με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για το περιβάλλον.

Με την έκθεση δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες της περιοχής και στους μαθητές των σχολείων η ευκαιρία να ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές δράσεις των οργανώσεων που συμμετείχαν αλλά και για πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος που μπορεί να ασκήσει ο κάθε πολίτης.

Μια άλλη σημαντική διάσταση που προέκυψε μέσα από τις εισηγήσεις και το διάλογο της ημερίδας για την πράσινη επιχειρηματικότητα ήταν η συνειδητοποίηση ότι η πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα «σέβεται το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας» όπως χαρακτηριστικά είπε ένας εκ των εισηγητών καθώς συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και μειώνει δραστικά τις ρυπογόνες επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Επίσης, οι οργανώσεις που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες και να προγραμματίσουν κοινές δράσεις για το μέλλον. Έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα γεγονότα στον Δήμο Κέρκυρας και στον Δήμο Λαμίας, ενώ το επόμενο δίμηνο με πρωτοβουλία των οργανώσεων θα γίνει συνέδριο για το αστικό περιβάλλον στην Αττική. Τέλος το Συντονιστικό Κέντρο Μ.Κ.Ο. ζητά από κάθε οργάνωση που ενδιαφέρεται να συμμετέχει να επικοινωνήσει στα γραφεία μας.

No comments: