Thursday, December 10, 2009

Νεκρός κτηνοτρόφος, θύμα της κακοκαιρίας

  • Αγνοούνται δύο άνθρωποι στη Μαγνησία- Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις


Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει από προχθές το βράδυ τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Νεκρός βρέθηκε χθες το απόγευμα ένας 72χρονος, ενώ αναζητούνταν ως αργά ο 65χρονος αδελφός του στο Νεοχωράκι, κοντά στον Αλμυρό Βόλου. Οι δύο βοσκοί προσπάθησαν νωρίς το μεσημέρι να διασχίσουν ένα ρέμα, αλλά παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους έπαιρναν μέρος αστυνομικοί και 12 πυροσβέστες, ανάμεσά τους και άνδρες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ). Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου βοσκού συνεχίζονται. Επίσης στην περιοχή Αγία Τριάδα Αλμυρού αγνοείται ένας 70χρονος.

Αντίθετα σώοι βρέθηκαν τελικά σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς οι τέσσερις λαθρομετανάστες από την Αλβανία, οι οποίοι χθες το μεσημέρι ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα, αλλά λόγω του χιονιού έχασαν τον προσανατολισμό τους σε ορεινή περιοχή και δεν γνώριζαν πού βρίσκονταν. Στην προσπάθεια για την ανεύρεσή τους συμμετείχαν κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. Παράλληλα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικοινωνούσαν διαρκώς μαζί τους προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας τους. Οι τέσσερις αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κρυοπαγήματα.

Λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων προβλήματα εμφανίστηκαν χθες σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 60 κλήσεις από την Αγριά και 30 από τον Βόλο για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Επίσης, προς στιγμήν υπήρξε κίνδυνος υπερχείλισης τριών χειμάρρων που βρίσκονται στον Βόλο. Παράλληλα, μετ΄ εμποδίων διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς Καρπενήσι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Η Τροχαία διέκοψε για περίπου μία ώρα την κυ κλοφορία προκειμένου τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα από το χιόνι. Οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές περιφερειακά της πόλης, όπως το Πλαγιάρι. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έκοψαν κορμούς δένδρων στην Τούμπα και στην Καλαμαριά προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού στην περιφερειακή οδό της πόλης, με συνέπεια να είναι δυσχερής η κίνηση των οχημάτων.

Στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών- Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω κατολισθήσεων. Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούσαν να απομακρύνουν χώματα και πέτρες από τις γραμμές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Ε ντονες βροχοπτώσεις έπληξαν και άλλες περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά των νομών Φλώρινας και Κοζάνης. Πάντως ανοιχτοί παρέμειναν οι δρόμοι από τον Αγιο Αθανάσιο, την Αρνισσα και την Κερασιά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν), ενώ ομαλά διεξαγόταν η κίνηση των οχημάτων προς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο ΤρίαΠέντε Πηγάδια στο όρος Βέρμιο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Λόγω των ισχυρών ανέμων διεκόπησαν οι πορθμιακές γραμμές από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο και Κεραμωτή. Το πλοίο «Ταξιάρχης» που απέπλευσε από το Λαύριο για Αϊ-Στράτη- Λήμνο- Καβάλα, δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον Αϊ-Στράτη και παραμένει αγκυροβολημένο σε ασφαλή θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κάστακα της Λήμνου.

No comments: