Thursday, December 10, 2009

Κρύο και βροχές ως την Κυριακή

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το επόμενο τριήμερο, ενώ οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που πνέουν σήμερα στο Αιγαίο προοδευτικά θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν αύριο τα 6-7 και την Κυριακή τα 5-6 μποφόρ. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά και στη Μακεδονία, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις που θα είναι έντονες στα παραθαλάσσια μέρη και θα χιονίσει στα ορεινά.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί 5-7 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά θα φθάσουν και στα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Εντονα καιρικά φαινόμενα θα έχουμε κατά τόπους στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί- βορειοανατολικοί 4-5 και στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή και χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ στα ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, δεν αποκλείεται να χιονίσει τοπικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βόρειοι 5-6 μποφόρ με τάσεις σταδιακής εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

No comments: