Friday, January 8, 2010

Νεκροί και προβλήματα στην κυκλοφορία από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Μετ’ εμποδίων οι συγκοινωνίες στην Ευρώπη από το σφοδρόμο χιονιά που πλήττει της Βόρεια και Δυτική Ευρώπη.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία τις τελευταίες δύο ημέρες εξαιτίας του ψύχους, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 139 από τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Καμίλα Ζάλα.

«Εννέα άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία την Τετάρτη και την Πέμπτη», δήλωσε η Ζάλα στο γαλλικό πρακτορείο.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν αρνητικές και σήμερα σε ολόκληρη την Πολωνία, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη βόρεια Ισπανία προκαλώντας χάος.

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μία γυναίκα νεκρή από το ψύχος, ενώ ένας οδηγός εκχιονιστικού οχήματος αγνοείται.

Τα αεροδρόμια της Ισπανίας λειτουργούν κανονικά, ενώ το λιμάνι της Μαγιόρκας επαναλειτούργησε σήμερα παρά τις δυνατές βροχές που έπληξαν το νησί ξεριζώνοντας δέντρα και διαφημιστικές πινακίδες.

Σε όλη τη Γερμανία οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τη νύχτα προκάλεσαν πολλά ατυχήματα, ενώ ακόμα περισσότερο χιόνι αναμένεται το Σαββατοκύριακο οπότε αναμένεται να πέσουν επιπλέον 20 εκατοστά χιόνι.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας του πάγου στους αεροδιαδρόμους. Η εταιρεία σιδηροδρόμων της Γερμανίας (Deutsche Bahn) δήλωσε ότι οι χιονοπτώσεις δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα δρομολόγια των τραίνων, όμως ανησυχεί ότι οι δυνατοί άνεμοι θα ρίξουν χιόνι στις γραμμές των τραίνων εμποδίζοντάς τα να ταξιδέψουν.

  • www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: