Saturday, January 9, 2010

Απειλείται με καταστροφή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τοπίο στην Λήμνο

Κινδυνεύει με καταστροφή ένα ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τοπίο στην περιοχή Φραγκοκέφαλο - Φαρακλά της Ατσικής Λήμνου, καθώς ο στρατός έχει ξεκινήσει την απαλλοτρίωση της περιοχής για την επέκταση του υπάρχοντος πεδίου βολής.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει προκαλέσει αντιδράσεις με πάνω από χίλιες υπογραφές πολιτών που αντιδρούν και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ατσικής εναντίον της απαλλοτρίωσης. Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο ανακάλεσε και την άδεια που είχε δώσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το υπάρχον πεδίο βολής.

Την καταγγελία έκανε ο Όμιλος Φίλων Βουνού και Θάλασσας που επισημαίνει ότι στην επίμαχη περιοχή, που έχει έκταση 1.517.000 τ.μ., "κυριαρχούν άγνωστης ακόμα γεωλογικής και οικολογικής αξίας πετρώματα στα οποία φυτρώνουν πολλά είδη άγριων λουλουδιών, όπως ορχιδέες κι αγριοπανσέδες)". Ο Όμιλος σκοπεύει να διεθνοποιήσει το θέμα μέσω της διεθνούς οικολογικής οργάνωσης Friends of Nature, δεδομένης και της συμμετοχής της Λήμνου στον διαγωνισμό για το διεθνές οικολογικό βραβείο Landscape of the year. [Η ΑΥΓΗ: 09/01/2010]

No comments: