Saturday, May 1, 2010

Ζεστός ο καιρός την Πρωτομαγιά

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ σχετικά υψηλές θα είναι οι θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα παρατηρηθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί εντάσεως έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στέρεα και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν από τους 9 και αναμένεται να αγγίξουν μέχρι και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ζεστός θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με θερμοκρασίες από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

No comments: