Wednesday, May 12, 2010

Ρίχνουν αυθαίρετο στον Υμηττό

  • Στην κατεδάφιση κτισμάτων που κατασκευάζονται χωρίς άδεια σε περιοχή εκτός σχεδίου της Παιανίας προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος

Στην κατεδάφιση αυθαίρετης οικοδομής που άρχισε να κατασκευάζεται στη ζώνη απολύτου προστασίας του Υμηττού προχωρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Παράλληλα ζητεί την ανάκληση άδειας λειτουργίας που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής σε σκοπευτικό σύλλογο μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, κατά παράβαση του προεδρικού διατάγματος προστασίας του βουνού.



Στην κατεδάφιση αυθαιρέτου στον Υμηττό προχωρά το υπουργείο  Περιβάλλοντος
Στην κατεδάφιση αυθαιρέτου στον Υμηττό προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις εντοπίστηκαν την περασμένη Παρασκευή οι πρώτες κατασκευές οικοδομής (βάση από τσιμέντο, κλειστός βοηθητικός χώρος και δύο υπόστεγα) σε εκτός σχεδίου περιοχή της Παιανίας, εντός της Ζώνης Α’ Προστασίας Υμηττού, που ανεγειρόταν χωρίς οικοδομική άδεια. Την αυτοψία διενήργησε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου, ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

  • Εκθεση

Συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και ζητήθηκε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να σταματήσει τις οικοδομικές εργασίες. Επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτου, ύψους 141.120 ευρώ και 70.560 ευρώ αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Πάρνηθας αναμένεται σύντομα η ανάκληση της άδειας που δόθηκε στον σκοπευτικό όμιλο «Ο ΠΑΡΝΗΣ», καθώς η Περιφέρεια προχωρεί στις απαραίτητες ενέργειες, όπως ενημέρωσαν το «Εθνος» χθες συνεργάτες της ειδικής γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη.

Οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος που διαπίστωσαν την παράτυπη λειτουργία του ομίλου διαβίβασαν τη σχετική πράξη βεβαίωσης παράβασης στον εισαγγελέα και εισηγήθηκαν την επιβολή προστίμου.

  • Μανίνα Νικολοπούλου, ΕΘΝΟΣ, 12/05/2010

No comments: