Saturday, July 3, 2010

Πλημμύρισαν δρόμοι από την απογευματινή μπόρα στην Αττική


  • Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή σήμερα το απόγευμα στην Αττική. Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια δέχεται η Πυροσβεστική.
Στα Τρίκαλα, περισσότερα από 3.000 στρέμματα κατέστρεψε ισχυρή χαλαζόπτωση σε δημοτικά διαμερίσματα τεσσάρων δήμων. Οι καλλιέργειες, που έχουν πληγεί, είναι με πεπόνια, βαμβάκια και καπνά. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων, προκειμένου να προβεί σε μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, όπου κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ηπειρωτικά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα: από 17 έως 32 – 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 33 – 34 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 31 στη Δυτική Ελλάδα, από 21 έως 29 – 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 - 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ. 

Για αύριο στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς. Μέτριοι άνεμοι βόρειων – βορειοδυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, εξασθενώντας από το μεσημέρι.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 – 31 βαθμούς, ενώ ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

No comments: