Wednesday, September 29, 2010

Διεθνές συνέδριο για τα επικίνδυνα απόβλητα στα Χανιά

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τη διαχείριση επικίνδυνων και βιομηχανικών αποβλήτων, θα διεξαχθεί από 5 έως 8 Οκτωβρίου 2010, στον Πλατανιά Χανίων όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικινδύνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Το εν λόγω συνέδριο διοργανώνεται ανά διετία και επικεντρώνεται στο φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των επικινδύνων και βιομηχανικών αποβλήτων. Απώτερος σκοπός του συνεδρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης παγκοσμίως αλλά και η απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων από ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες πρωτοστατούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε ήδη εφαρμοζόμενες καινοτόμες ιδέες διαχείρισης επικινδύνων και βιομηχανικών αποβλήτων (περιλαμβανομένων οργανικών ουσιών, μη αλογονωμένων και αλογονωμένων διαλυτών, υδρογονανθράκων, φυτοφαρμάκων, εκρηκτικών, πολυχλωριωμένων διφαινυλίων, διοξινών και φουρανίων, βαρέων μετάλλων, αμιαντούχων υλικών, ραδιενεργών αποβλήτων, μολυσματικών νοσοκομειακών αποβλήτων κ.ά.). Στόχος είναι η παρουσίαση νέων τεχνολογιών, η περιγραφή των πλέον πρόσφατων επιστημονικών επιτευγμάτων, καθώς και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.  

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο επίσημο site του συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hwm-conferences.tuc.gr, όπου είναι αναρτημένο και το τελικό πρόγραμμα.
 

No comments: