Saturday, July 28, 2012

Επιστρέφει από αύριο ο καύσωνας

ΚΑΥΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ
Τους 39-40 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει αύριο και μεθαύριο το θερμόμετρο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Τρίτη. Χωρίς υπερβολική ζέστη θα κάνει την είσοδό του ο Αύγουστος
Επιστρέφει από αύριο ο καύσωνας
Ενα καυτό διήμερο με θερμοκρασίες στο κόκκινο και τον υδράργυρο να «εκτοξεύεται» στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο και μεθαύριο. Θα είναι δύσκολες τόσο η Κυριακή όσο και η Δευτέρα για όσους δεν βρίσκονται σε διακοπές και αναγκάζονται να μετακινούνται στα αστικά κέντρα. Ανάσα δροσιάς προβλέπεται να δοθεί από την ερχόμενη Τρίτη, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Ενα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως από σήμερα με τα μελτέμια αποχαιρετούμε την υγρασία των τελευταίων πέντε ημερών, που κυμάνθηκε από 15 έως 22% (πιο πάνω από το σύνηθες), δίνοντας την αίσθηση πως «έβραζε» ο τόπος.
Από αύριο Κυριακή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, που στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας στα ηπειρωτικά ακόμη και τους 40 βαθμούς.
Επιστρέφει από αύριο ο καύσωνας
Την κατιούσα θα αρχίσει να ακολουθεί ο δείκτης του θερμομέτρου από την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα σημειωθούν κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη.
Ετσι, ο Αύγουστος αναμένεται να κάνει είσοδο χωρίς υπερβολική ζέστη και αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Βοριάδες
Οσον αφορά τους ανέμους, η πρόγνωση κάνει λόγο για βοριάδες από 3 μέχρι 5 μποφόρ σε όλη τη χώρα, που ενδέχεται να φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, καθώς και στο Ιόνιο την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός από αύριο και μέχρι την Πέμπτη 2 Αυγούστου προβλέπεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ορεινά.
ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

No comments: