Saturday, October 26, 2013

Τα φυσικά αντιβιοτικά που θωρακίζουν την υγεία

Βαρεθήκατε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα «παρέα» με κάποια ίωση; Φέτος πάρτε τα μέτρα σας με τα φυσικά αντιβιοτικά που σας προτείνουμε, τα οποία θα σας βοηθήσουν να προλάβετε το κρυολόγημα ή ακόμη και να το αντιμετωπίσετε! 
  • Σκόρδο 
Το χρησιμοποιούσαν από τα αρχαία χρόνια οι Αιγύπτιοι για την αντιμετώπιση λοιμώξεων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το βασικό συστατικό του, η αλλισίνη, δεσμεύει ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στις βακτηριακές και στις ιογενείς λοιμώξεις. 
  • Εχινάκεια 
Μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Αν κολλήσατε πρόσφατα γρίπη, αφού συμβουλευτείτε και το γιατρό σας, λαμβάνετε ανά έξι ώρες μισό κουταλάκι βάμμα εχινάκειας. 
  • Βιταμίνη C 
Ενεργοποιεί τα ουδετερόφιλα, που είναι λευκά αιμοσφαίρια, που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων. Παράλληλα, αυξάνουν την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, που ευθύνονται για την παραγωγή αντισωμάτων. Ακόμη η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης, ουσία που είναι χρήσιμη στην άμυνα του οργανισμού κατά των ιών και παράγεται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. 
  • Ψευδαργυρος 
Χάρη στην ιδιότητά του να αυξάνει τα Τ-λεμφοκύτταρα, βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος. Εντοπίζεται στρείδια, τα μύδια, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα φασόλια, τα καρύδια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά. Πηγή: onmed.gr Διαβάστε περισσότερα: Τα φυσικά αντιβιοτικά που θωρακίζουν την υγεία | www.myhnews.gr

No comments: