Friday, May 12, 2017

Θετική ενέργεια – Πώς θα την αποκτήσουμε

Η καθημερινότητά μας με ό,τι μπορεί να περιλαμβάνει (επαγγελματικές υποχρεώσεις, ευθύνες, οικογένεια, διαπροσωπικές σχέσεις, άγχος, προβλήματα υγείας, οικονομικά ζητήματα, κ.ά.), πολλές φορές μας μπλοκάρει και προκαλεί αρνητικές σκέψεις ή απαισιοδοξία. Αυτό συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη δυσκολία στο να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά για τα οποία καλούμαστε κι έτσι το βάρος που πέφτει στους ώμους μας γίνεται πιο έντονο.
Σε όλο αυτό που συμβαίνει έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια και εσωτερική γαλήνη ώστε να αντιμετωπίζουμε το κάθε τι αισιόδοξα, ήρεμα και εν τέλει να αντισταθούμε στο άγχος και τον αρνητισμό που μας εμποδίζουν να δούμε τη ζωή με καλό μάτι.
Όσο βοηθάμε τον εαυτό μας να γεμίζει αλλά και να παράγει θετική ενέργεια , όσο την αφήνουμε να επηρεάζει τις αποφάσεις, τις επιλογές και τις πράξεις μας , τόσο θα βλέπουμε ότι βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής μας και φυσικά τον ψυχισμό μας. Ας μην ξεχνάμε ότι καθώς γεμίζουμε θετική ενέργεια την αντανακλάμε και στο περιβάλλον μας επομένως βοηθάμε και τους άλλους γύρω μας να δουν την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.
Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε κάποιες συμβουλές ώστε να μπορέσουμε να γεμίσουμε με θετική ενέργεια αλλά και να τη διοχετεύσουμε.

Θετική ενέργεια – Πώς θα την αποκτήσουμε

Βάλε μουσική στη ζωή σου
Τι πιο κατάλληλο και ιδανικό για να μας γεμίσει συναισθήματα και να μας προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια από τον ήχο της αγαπημένης μας μουσικής; Έχει διαπιστωθεί πως στο άκουσμα αγαπημένων τραγουδιών αλλάζει αμέσως η διάθεση και η ενέργειά μας. Και μόνο το γεγονός ότι μας ταξιδεύει και μας γαληνεύει αρκεί. Από κει και πέρα συχνά μπορεί να μας τινάξει στα ύψη ανεβάζοντας τη θετική μας ενέργεια όσο δεν πάει.
Πάρε ενέργεια από τον ήλιο
Λένε πως στις χώρες που συνέχεια βρέχει και ο καιρός είναι συννεφιασμένος, η διάθεση των ανθρώπων και η ενέργειά τους είναι πολύ πεσμένα. Στην Ελλάδα, ευτυχώς, έχουμε την ευλογία τους περισσότερους μήνες του χρόνου να απολαμβάνουμε ηλιοφάνεια και ευχάριστες θερμοκρασίες. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την ψυχική ευεξία η παρουσία του ήλιου στη ζωή και στο χώρο μας. Φρόντισε, λοιπόν, σε καθημερινή βάση να αφήνεις τον ήλιο να μπαίνει στο χώρο όπου βρίσκεσαι αλλά και να βγαίνεις να περπατάς όταν υπάρχει ηλιοφάνεια μια και ο ήλιος είναι η καλύτερη πηγή θετικής ενέργειας και όμορφων συναισθημάτων.
Μην αναλώνεσαι σε αρνητικές σκέψεις και ενέργειες
Για να μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια και αισιόδοξη σκέψη πρέπει και να τα προκαλούμε. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να προσπαθούμε να απομακρύνουμε ή έστω να φιλτράρουμε τις αρνητικές σκέψεις και ενέργειες, να μην αναλωνόμαστε σε ανούσια μικροπράγματα που χαλάνε και σπαταλάνε την ενέργειά μας ή μας γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα. Περιόρισε όσο γίνεται τις σκοτεινές σκέψεις και τις λάθος πεποιθήσεις στην καθημερινότητά σου.
Να μην προβληματίζεσαι για το μέλλον και να μη σκέφτεσαι το παρελθόν
Πολλές φορές με τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε προκαλούμε μόνοι μας τον αρνητισμό και αποκτάμε άσχημη διάθεση από το πουθενά. Το να προβληματίζεσαι και να αγχώνεσαι συνέχεια για το αύριο, για το μέλλον και το τι θα συμβεί εγκλωβίζει την ενέργειά σου και σε αποδυναμώνει. Το ίδιο συμβαίνει και αν επιστρέφεις συνέχεια με τη σκέψη σου σε οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να συνέβη στο παρελθόν σου. Αν θέλεις να γεμίσεις θετική ενέργεια σταμάτα να ανησυχείς για το μέλλον ή να σκέφτεσαι τα λάθη του παρελθόντος και προσπάθησε να εστιάσεις στο τώρα και σε όλα τα ευχάριστα πράγματα που υπάρχουν ήδη στη ζωή σου.
Να βρίσκεις κάτι θετικό σε οποιαδήποτε κατάσταση
Ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, δεν πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να εθιστεί στον αρνητισμό και να σε πάρει από κάτω. Προσπάθησε να βρίσκεις πάντα το θετικό κομμάτι οποιασδήποτε κατάστασης κι αν βιώνεις, γιατί τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο και φυσικά τα πράγματα πάντα φτιάχνουν ή τουλάχιστον βιώνονται πιο ανώδυνα αν υπάρχει θετική σκέψη και αισιοδοξία.
Άσε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους
Το να είσαι ανοιχτή και έτοιμη σε οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει στη ζωή σου, θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις πιο χαλαρά και πιο αισιόδοξα. Το να αντιστέκεσαι σε όσα έρχονται ή να αγχώνεσαι για το τι θα συμβεί δε σε βοηθάει – αντίθετα σε κάνει πιο αρνητική. Υιοθέτησε μια χαλαρή στάση ζωής, προσπάθησε να γεμίσεις θετική ενέργεια και να αποβάλεις το άγχος και απόλαυσε ακόμα και τις αλλαγές που έρχονται. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο καλύτερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα…
Δώσε σημασία στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου
Για να γεμίσεις θετική ενέργεια δεν έχεις παρά να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που την παράγει. Τι σημαίνει αυτό; Φρόντισε να βρίσκεσαι κοντά σε ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, σε αισιόδοξους και ευχάριστους φίλους που σε βοηθούν να διατηρείς μια θετική στάση ζωής και να αντιμετωπίζεις τα πάντα αισιόδοξα και χαλαρά.

No comments: