Saturday, July 22, 2017

Η επαφή με την βρομιά έχει πολλά οφέλη για την υγεία!

Το να έχει κάποιος λίγο βρόμικα χέρια ή λίγη βρομιά κάτω από τα νύχια δεν είναι πάντα κακό. Αυτή η επαφή με βρομιά έχει ξεχωριστά οφέλη για την υγεία. Έρευνες κατά την τελευταία δεκαετία έχουν δείξει ότι τα μικρόβια και τα βακτήρια στη βρομιά μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ειδικά των παιδιών.

Ο Jack Gilbert, Ph.D., επιστήμονας που μελετά τα μικροβιακά οικοσυστήματα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συγγραφέας του “Η βρομιά είναι καλή: Το πλεονέκτημα των μικροβίων για το αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού”, δήλωσε ότι η έκθεση στην βρομιά είναι επωφελής. “Η πιπίλα που πέφτει στο πάτωμα δεν είναι τόσο κακό πράγμα, ειδικά εάν την σηκώσετε και την βάλετε στο στόμα του μωρού, αυτό πραγματικά θα τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα”.
Τα μικρόβια στη βρομιά μπορεί να δημιουργούν πρόβλημα σε μεγάλες δόσεις, αλλά σε μικρότερες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα μαθαίνει ποιους ιούς ή βακτηρίδια έχει να καταπολεμήσει, αποθηκεύοντας αυτές τις πληροφορίες και βοηθώντας τα σώματά μας να καταπολεμήσουν γρηγορότερα τις ασθένειες αργότερα στη ζωή μας.
Το να παίζει κάποιος με τη βρομιά μπορεί στην πραγματικότητα να παίξει ρόλο στην άρση της κατάθλιψης. Η Live Science ανέφερε σε μια μελέτη του 2007 ότι η έκθεση σε φιλικά βακτηρίδια του εδάφους, ανάμεσά τους και το Mycobacterium vaccae, θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάθεση ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα εξίσου αποτελεσματικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

πηγή: perierga

No comments: