Tuesday, November 13, 2007

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ BLOGS

Ένα θέμα, μία ημέρα, χιλιάδες φωνές. Αυτό είναι το σύνθημα της Blog Action Day, όπως έχει ονομαστεί η 15η Οκτωβρίου 2007, με σκοπό bloggers απ' όλον τον κόσμο να ευαισθητοποιήσουν λίγο περισσότερο το κοινό τους σχετικά με το περιβάλλον. Κάθε blogger που συμμετέχει στην Ημέρα Δράσης, θα ανεβάσει ένα post με θέμα το περιβάλλον. Έτσι, σήμερα, όλοι θα μιλούν γι' αυτό το θέμα. Πολλοί από αυτούς δεσμεύτηκαν επίσης να δωρίσουν τα διαφημιστικά τους έσοδα από αυτήν την ημέρα σε κάποια περιβαλλοντική οργάνωση της επιλογής τους.
Στην Ημέρα Δράσης συμμετέχουν περίπου 15.000 blogs [τα οποία απευθύνονται σε κοινό δώδεκα εκατομμυρίων αναγνωστών], από τα πιο άγνωστα, απλών ανθρώπων, έως και μεγάλων εταιρειών όπως η Google ή οργανισμών όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. "Θέλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες και τη δύναμη της κοινότητας των bloggers, η οποία είναι μια διασκορπισμένη κοινότητα, αλλά και μια κοινότητα με εκπληκτικό μέγεθος, ευρύτητα και ποικιλομορφία. Με το να τους ενώσουμε όλους για μία ημέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσα μπορούμε να καταφέρουμε και πόσο πολύ μπορούμε να ακουστούμε", δηλώνει ο Collis Ta'eed, Αυστραλός blogger και συνδημιουργός της Blog Action Day.

Η Blog Action Day είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία και θα καθιερωθεί ως ετήσιο γεγονός. Συμμετέχοντας σε αυτήν, ο Ευρωπαίος επίτροπος για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση μέσα από το δικό του blog, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιβάλλον, στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ελληνικά. Η online συζήτηση θα διεξαχθεί από τις 15:00 έως τις 18:00 ώρα Ελλάδας, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Blog Action Day, θα βρείτε εδώ.

Πηγή: PC Magazine

No comments: