Thursday, October 9, 2008

13 Οκτωβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Οδική Ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των θανάτων στους δρόμους μας - από 54 000 έως 27 000 - μεταξύ 2001 και 2010. Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση, για την προβολή των τοπικών βέλτιστων πρακτικών και να προσφέρει την ευκαιρία να εργαστούν από κοινού για ασφαλέστερους δρόμους στην Ευρώπη, η Επιτροπή έχει δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας.

Η πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας, στις 27 Απριλίου 2007, ήταν μια μέρα που προοριζόταν στους νέους ανθρώπους, για να μοιραστούν εμπειρίες. Η συζήτηση επικεντρώθηκε για τις επιπτώσεις του αλκοόλ και των ναρκωτικών στην οδήγηση, όπως και στην κατάρτιση κατά την εκπαίδευση.

  • Φέτος, η δεύτερη Ημέρα για την Οδική Ασφάλεια, εορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου 2008 και έχει αντικείμενο το θέμα: «Οδική Ασφάλεια στις πόλεις μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα δύο τρίτα των ατυχημάτων και το ένα τρίτο όλων των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, συμβαίνουν σε αστικές περιοχές και συχνά πλήττουν τους πλέον ευάλωτους χρήστες των οδών.

Η κύρια εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Παρίσι ("Espace Grande Arche», στην επιχειρηματική περιοχή της La Defense).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, καθώς όλοι στην Ευρώπη ασχολούνται με την οδική ασφάλεια. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πληροφορίες για την οδική ασφάλεια, παρουσιάσεις καινοτόμων πρωτοβουλιών, μαρτυρίες και στη διάρκεια γεύματος που θα επιτρέψει σε όλους τους συμμετέχοντες ανταλλαγή απόψεων.

Μια έκθεση με 40 σταντς, στο εσωτερικό του «Espace Grande Arche», θα παρέχει ενημέρωση στους παρευρισκόμενους, με πληροφορίες από οργανισμούς, εταιρείες, ενώσεις και φορείς του δημοσίου που παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για την οδική ασφάλεια.

Τα κράτη-μέλη διοργανώνουν επίσης σειρά εκδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο, που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας.

No comments: