Sunday, December 20, 2009

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, άνοδος του υδράργυρου από την Τρίτη

  • Ο καιρός της εβδομάδας

Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις από το βράδυ ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης. Το τσουχτερό κρύο θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα, αλλά από την Τρίτη ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο.

Ήδη τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστός, όμως, είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται έως το χωριό Αγιος Αθανάσιος με αλυσίδες.

Ειδικότερα, για την Κυριακή η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, χιονοπτώσεις από το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Παράλληλα, θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα, οι άνεμοι ασθενείς, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Ειδικά στη Μακεδονία και τη Θράκη ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -3 και 7 βαθμών Κελσίου, ενώ υπάρχει πιθανότητα παγετού τη νύχτα και το πρωί.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει άνοδο, αλλά θα παραμείνει πιθανότητα παγετού τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και πρόσκαιρων καταιγίδων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες.

Την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων (Πέμπτη και Παρασκευή) η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος, με λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

No comments: