Sunday, December 20, 2009

Επιφυλάσσεται για την εκτροπή του Αχελώου η Τίνα Μπιρμπίλη

  • Τις επιφυλάξεις της για το έργο της εκτροπής του Αχελώου εκφράζει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, που δηλώνει παράλληλα «περήφανη» για το νομοσχέδιο για τα δάση.


Η Τίνα Μπιρμπίλη επισημαίνει ότι λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων, το νερό του Αχελώου που υπολογίζεται οτι θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Θεσσαλών δεν θα επαρκεί.

Η υπουργος Περιβάλλοντος δηλώνει "υπερήφανη" για το νομοσχέδιο για τα δάση, σημειώνοντας ότι "ο μηχανισμός για την υλοποίησή του είναι η αναβάθμιση του ελεγκτικού ρόλου του δημόσιου τομέα". "Όταν λέμε τέλος στα αυθαίρετα στα δάση, πρέπει και να αναλάβουμε την αντίστοιχη ευθύνη", προσθέτει.

Παράλληλα, η κ. Μπιρμπίλη τάσσεται κατά της πυρηνικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για "δυσβάστακτο κόστος", κυρίως στη διαχείριση των πυρηνικών αποβλήτων και τονίζει ότι "τα δίκτυα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να στηθούν στην Ελλάδα και θα στηθούν".

Αναφερόμενη το κέντρο της Αθήνας, τονίζει: "H επέκταση της Aθήνας δεν ξορκίζεται με λόγια αλλά ξαναφτιάχνοντας το κέντρο της. Θα κάνουμε πράγματα εκεί, μιλάμε με τον Δήμο αλλά και με άλλα υπουργεία. Για παράδειγμα, με τον Mιχάλη συζητάμε για τα Eξάρχεια. Bρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση απ' όλους μας, αλλά θα τα καταφέρει γιατί είναι πολιτικός που δεν φοβάται τη δουλειά και κυρίως δεν επαναπαύεται στην κοινή λογική. Ψάχνει το καινούργιο. Oύτε αυτός πιστεύει ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την αστυνομία. Θα υπάρξει σχέδιο προτάσεων και με τη συμμετοχή των κατοίκων. Tο έχει ήδη πει και ο Mιχάλης". Δεν παραλείπει να αποτίσει "φόρο τιμής" στη μνήμη του Μιχάλη Παπαγιαννάκη δίπλα στον οποίο μαθήτευσε: "Πόσο εντυπωσιακά δημιουργική υπήρξε η σκέψη του, πόσο μου λείπει".

No comments: