Tuesday, May 4, 2010

Ανοίγει στους Αθηναίους ο κήπος του Μεγάρου

Ανοίγει στους Αθηναίους ο κήπος του Μεγάρου

Ο κήπος θα είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη

  • Του Γιώργου Βαϊλάκη, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 04/05/2010

Μία ακόμη σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής της πόλης, έρχεται να προσθέσει το άνοιγμα του κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας- ένας χώρος που θα φιλοξενεί πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Ετσι, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, ανοίγει για πρώτη φόρα με την προοπτική να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών που θα βρουν όχι μόνο ένα τόπο για να χαλαρώσουν από τους απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης αλλά και τη δυνατότητα να τον κάνουν «στέκι» τους με τις πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα διοργανώνει εκεί το Μέγαρο Μουσικής.

  • Η είσοδος
Ανοίγει στους Αθηναίους ο κήπος του Μεγάρου
Ο κήπος θα είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη. «Σε μια περίοδο κρίσεως για όλους τους Ελληνες, ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσει το δεσπόζον σημείο αναφοράς. Σε αυτή τη φάση το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγεται ακόμη περισσότερο στην πόλη και θέλει να καταστήσει τον πολιτισμό προσιτό, ενώ θα πραγματοποιούνται δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις» λέει ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος. Και βέβαια, η μαγεία του κήπου το βράδυ θα συνδυαστεί με ένα πολιτιστικό γεγονός πρώτου μεγέθους, όπως η συναυλία του διάσημου αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, στις 9 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και θα μεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντο-οθόνη.

Οι επισκέπτες του πάρκου θα μπορούν καθισμένοι στο χορτάρι κάτω από τον αίθριο ουρανό, να απολαύσουν δωρεάν τη φημισμένη Φιλαρμονική της Βιέννης και τον σούπερσταρ του πόντιουμ Ρικάρντο Μούτι που θα τη διευθύνει σ’ αυτή τη μοναδική μουσική βραδιά.

  • Αφιέρωμα

Η συναυλία που περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Σούμπερτ και Τσαϊκόφσκι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη. Και ακόμη τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κήπο του Μεγάρου μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου πνοής για την Αθήνα, συνέδραμε ουσιαστικά το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

No comments: