Thursday, May 13, 2010

Γκρέμισαν το ερείπιο της "Φαντασίας" και εξασφάλισαν... φθηνά μπάνια στον λαό!

Φιλολαϊκό πρόσωπο επιχείρησε να εμφανίσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά την πρωτοφανή επιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων κατά την πρωινή, επικοινωνιακού χαρακτήρα, επίσκεψή του στο παραλιακό μέτωπο, στην ακτή του Αγίου Κοσμά, όπου παρέστη στην κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου αυθαιρέτου του κτηρίου της "Φαντασίας" απέναντι από το παλαιό αεροδρόμιο.

* Κατεδαφίσεις και το προσεχές διήμερο κατά μήκος δύο χιλιομέτρων

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την υπουργό ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, υποστήριξε ότι φροντίζει για φθηνά μπάνια του λαού, αφού με τη μία και μοναδική κατεδάφιση... αυτομάτως οι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στη θάλασσα και δεν θα πληρώνουν είσοδο για τις πλαζ, λέγοντας: "Είναι μια ανάσα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου, που αυτή τη στιγμή δεν έχει να πληρώσει 40 ευρώ που ζητάνε συνήθως κάποιοι για να πάει στην παραλία μια οικογένεια"!

Αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, ερωτώμενη η υπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς είκοσι ημέρες, από την περιοχή της «Φαντασίας» μέχρι το Ακρωτήρι, και στη συνέχεια από το Ακρωτήρι μέχρι τον Ιππόκαμπο, σε μήκος δύο περίπου χιλιομέτρων, προσθέτοντας πως θα πέσουν και συρματοπλέγματα, κάγκελα και κάθε είδους εμπόδια.

Υποστήριξε ότι η χθεσινή κατεδάφιση ήταν μόνον η αρχή. Υποσχέθηκε κι αυτή με τη σειρά της, όπως ο προκάτοχός της, ότι θα εφαρμοστεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προβλέπει την απομάκρυνση αυθαιρέτων χρήσεων και νόμιμων, που όμως δεν συνάδουν με την προστασία του παραλιακού μετώπου. Λόγου χάρη όριζε ότι τα νομίμως υφιστάμενα εστιατόρια και αναψυκτήρια στον Δήμο Γλυφάδας παραμένουν μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και όχι πέραν της πενταετίας.

Το εν λόγω Π.Δ. αφορά το παράλιο μέτωπο από τον Πειραιά έως την Αγία Μαρίνα Κρωπίας, περί τα 40 χλμ. Παρά την πρόβλεψή του, ουδέποτε εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης Ελέγχου και Εποπτείας Εφαρμογής των διατάξεών του, οι οποίες θα συνεδρίαζαν μία φορά ανά δίμηνο, ενώ ανά τριετία θα συντασσόταν έκθεση πεπραγμένων και μελέτη αξιολόγησης της κατάστασης της παράκτιας ζώνης κ.ά.

  • Σταυρογιάννη Λ., Η ΑΥΓΗ: 13/05/2010

No comments: