Wednesday, November 24, 2010

Στην Ιταλία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ευρώπης

  • Σε λειτουργία τέθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία, κοντά στην πόλη Ροβίγκο, το μεγαλύτερο πάρκο φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Ευρώπη. Το πάρκο κατασκευάστηκε μέσα σε εννέα μήνες, ενώ πρόκειται να ωφελήσει σημαντικά το περιβάλλον. 



  • Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του πάρκου του Ροβίγκο, το σύστημα αναμένεται να παράξει ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 16.500 νοικοκυριά, ενώ θα εμποδίσει την έκλυση 40.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, αριθμός που ισούται με την απομάκρυνση 8.000 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία.
    Το εργοστάσιο φωτοβολταϊκής ενέργειας του Ροβίγκο, με απόδοση 70W, αποκτήθηκε από τη "First Reserve", μέσω μιας κοινοπραξίας ανάμεσα στη "First Reserve Corporation" και τη "SunEdison". Η First Reserve ανακοίνωσε πρόσφατα τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 276 εκατ. ευρώ, μέσω δανειοδότησης από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Η SunEdison θα διαχειρίζεται τη λειτουργία και συντήρηση του εργοστασίου στο Ροβίγκο.

    "Με την κατασκευή να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένα νέο ορόσημο για τον κλάδο και θα αποτελέσει πρότυπο για τα μελλοντικά έργα τεράστιας κλίμακας," δήλωσε ο Κάρλος Ντόμενεκ, πρόεδρος της SunEdison. Σε επιστολή του προς τον Κάρλος Ντόμενεκ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Πάολο Ρομάνι, συνεχάρη την SunEdison για αυτό το επίτευγμα. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις αναφορικά με την παροχή ενέργειας στην Ιταλία και τη σημασία του έργου στην οικονομική ανάπτυξη.

    No comments: